Trimmen, de behandeling

Trimmen, de behandeling

Trimmen is de verzamelnaam voor verschillende methoden om een (honden)vacht te behandelen.

Er zijn plukvachten, knipvachten, effileervachten en ont/uitwolvachten.

Alle vachtsoorten hebben één ding gemeen: ze verharen. de ene vacht wat vaker of wat opvallender dan de andere. Maar alle vachten verharen, in die zin dat elke haar aan het einde van de haargroei cyclus zal uitvallen om plaats te maken voor een nieuwe haar, oftewel dood haar wordt vervangen door nieuw haar. Doordat de haargroeicyclus per vacht verschilt, verschilt ook de onderhoudsgevoeligheid per ras. Daarom is het moment waarop een trimbehandeling plaatsvindt erg belangrijk en daarnaast natuurlijk de mate waarin en de wijze waarop we ontharen. Door de natuurlijke haarcyclus te volgen is de trimbehandeling het minst ingrijpend en ook minder vaak noodzakelijk. Op die manier wordt de huidflora en vachtstructuur in tact gehouden door een gezonde en natuurlijke verzorging.

Spreekt het volgende u ook aan? Dan bent u bij Hondensalon Trimland aan het juiste adres:

  • Hondensalon Trimland kenmerkt zich door rust.
  • Er zijn geen wachttijden. De hond is op individuele afspraak in de salon.
  • De hond krijgt de gelegenheid tussendoor even te rekken en strekken en wat te drinken.
  • Er is speciale aandacht voor oude en/of iets mankerende honden. Zij kunnen bijvoorbeeld gewoon zoveel mogelijk liggen tijdens de behandeling. Er wordt gekeken naar het welzijn van de hond. Soms wordt de behandeling bijvoorbeeld over meerdere keren/dagen verdeeld.

 

Voor elk ras/kruising wordt een individuele behandeling op maat gemaakt. In samenspraak met de eigenaar wordt gekozen voor een behandeling die voor de huid en vacht van de hond optimaal is.

Neem contact op

Wilt u graag dat Trimland iets voor u en uw hond gaat betekenen? Maak dan vandaag nog een afspraak.